Caballero Fabriek

Caballero Fabriek Binckhorst is een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve, creatieve en culturele bedrijven. Waar het vroeger draaide om sigaretten, ademt het hier nu bedrijvigheid op het gebied van multimedia, grafisch ontwerp, fotografie, reclame, ICT, communicatie, evenementen en architectuur.

Fase 1 Maanplein

Zes leegstaande kantoorgebouwen zijn getransformeerd tot 266 huurwoningen van 50-120 m2. In de gebouwen zijn tevens een kinderopvang, een koffiebar en een yogastudio gevestigd. Bewoners parkeren in de onderliggende garages.

Apollo 14

Saturnusstraat 14 was een voormalig expeditiecentrum dat herontwikkeld is tot een modern kantoorgebouw. Het gebouw is voor 50% verhuurd aan de gemeente en voor 50% aan Q42. De gemeente verhuurt haar deel onder aan start-ups.

Junoblok

De Gemeente Den Haag biedt de ruimte voor twee bouwgroepen om naar eigen wens een appartementencomplex te bouwen met uitzicht op de Trekvliet. Tussen deze gebouwen is ruimte voor zelfbouwkavels. Deze kavels grenzen aan de kasteeltuin of aan de kade. Alle particuliere kavels hebben een eigen stadstuin aan het binnenterrein. De kavels zijn welstandsvrij en bieden daarmee genoeg kans om op creatieve wijze bij te dragen aan de stoere afkomst van de Binckhorst.

De Binck

Het markante kantoorgebouw van uitgever SDU van 9 verdiepingen aan de Binckhorstlaan is getransformeerd tot een prachtig en modern Haags appartementengebouw met 240 woningen. Op de begane grond van de 55 vrije sector huurappartementen zijn woon-werkwoningen gerealiseerd en op de andere verdiepingen 2- en 3-kamerappartementen en enkele maisonnettes.