Innovation Lane – Saturnusstraat

De Binckhaven in de Haagse Binckhorst is een van de meest bruisende stukken stad in Den Haag. Aan de Saturnusstraat is een startup ecosysteem ontstaan in de getransformeerde fabriekshallen. Vanwege de creatieve, ondernemende mindset van gebruikers noemen we de huidige Saturnusstraat ook wel de ‘De Innovation Lane’. Dit is de plek in De Binckhorst waar innovatie, placemaking, horeca en wonen wordt gecombineerd. Aan deze ‘lane’ is het bedrijfsverzamelgebouw De Caballerofabriek gelegen, evenals Kompaan, Secrid, 24 Waves, De Besturing, de Titaan, en worden de nieuwbouwprojecten Frank is een Binck en One Milky Way gerealiseerd.

Mama Kelly

In 2015 opende urban bistro MaMa Kelly haar deuren in het voormalig ketelhuis van De Caballerofabriek in Den Haag. De hoge plafonds, originele ketels en andere verwijzingen naar de historie van het pand maken MaMa Kelly tot een zeer uitdagende plek waar je niet raakt uitgekeken. En uitgegeten. MaMa’s rauwe looks en haar industriële karakter blenden bovendien mooi met de sfeervolle inrichting en de warmte waarmee de gasten worden ontvangen.

Capriole Café

Restaurant en koffiebranderij aan de Fokkerhaven 18. Als onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling brengt Capriole Café tijdens de placemaking levendigheid en nieuwe doelgroepen naar de Binckhorst. Uiteindelijk kan hier een mix van wonen en horeca gerealiseerd worden.

Glaswerk

Wijn- en dinerbar aan de Fokkerhaven 14. Als onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling brengt Glaswerk tijdens de placemaking levendigheid en nieuwe doelgroepen naar de Binckhorst. Uiteindelijk kan hier een mix van wonen en horeca gerealiseerd worden.

24/7 Waves

Indoor surfen op de hoogste golf die er in Nederland is. Placemaking in de voormalige REPARCO-hal op de Binckhorst. Een unieke jumpstart, voor alle leeftijden.

Binckhorstlaan 151/153

Formule-1 racen in virtual reality op de Binckhorstlaan 151/A. Placemaking in een racesimulator, sneller kan de nieuwe dynamiek op de Binckhorst niet stromen. Op termijn kunnen hier circa 500 woningen en 3.000 m2 commercieel vastgoed gerealiseerd worden.

Kompaan

Succesvolle lokale bierbrouwerij met internationale bekendheid aan de Saturnusstraat 55. Placemaking in optima forma, Kompaan bruist en laat de Binckhorst leven. Vanaf 2025 kan er gedacht worden aan woningen boven deze geliefde horeca hotspot.

Pollux Studio’s

Dé muzikale hotspot van Den Haag. Placemaking door ondernemers uit de muziekscene brengt nieuwe energie op nog te ontwikkelen locatie aan de Polluxstraat 10.