Universe

Universe wordt het duurzame, hoogwaardige en zeer gebruiksvriendelijke kantorencomplex aan het Maanplein. In de imposante binnentuin zet een hypermodern transparant atrium (The Moon) de toon en verbindt er de afzonderlijke gebouwen.

Een eyecatcher waar mensen elkaar gaan ontmoeten en waar de aanwezigheid van een gezamenlijke receptie, vergaderruimtes, flexibele werkplekken en prettige lunch- en koffiehangouts voor verbinding zorgen. Universe heeft een totaal verhuurbaar oppervlak van ca. 19.700 m2 en er zijn veel verschillende huuropties mogelijk.

Stella en Luna

Nieuwbouw appartementencomplex met 250-300 appartementen en een parkeergarage in groene omgeving van het Maanplein op de kop van de Binckhaven.

Hoekblok Maanplein

Nieuwbouw appartementencomplex met 164 appartementen en een parkeergarage met 130 plaatsen in groene omgeving van het Maanplein op de grens van Voorburg en Den Haag.

 

Waterfrontpark (aan de Trekvliet)

Het 1,3 kilometer lange Waterfrontpark Binckhorst voegt internationale parkkwaliteit toe aan het stedelijk landschap in Den Haag. Het park krijgt een onderscheidende betekenis door zijn kwaliteiten als industrieel, rauw, hoogstedelijk, actief geprogrammeerd en klimaat robuust. Het nieuwe park voegt groene buitenruimte voor ontmoeten en ontspannen toe als onderdeel van de verdichtingsopgave in de Binckhorst. Het park wordt een doorlopende route langs de Trekvliet met vijf karakteristieke deelgebieden haaks op de Trekvliet.

Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan maakt Den Haag beter bereikbaar door de snelwegen (A4/A13) en de Centrumring met elkaar te verbinden. De nieuwe route zorgt ervoor dat de druk op de Utrechtsebaan afneemt en het verkeer zich beter verdeelt. Onderdeel is een geboorde tunnel van ca. 1.600m lang, de Victory Boogie Woogietunnel, die onder Voorburg doorloopt en bovenkomt middenin de Binckhorst. Dit maakt van de Binckhorst de nieuwe stadsentree van Den Haag. De Rotterdamsebaan wordt een voorbeeld voor duurzame infrastructuur in Nederland. Zo is het dienstgebouw, van waaruit de systemen in de tunnel aangestuurd worden, energieneutraal. En wordt een deel van het fijnstof veroorzaakt door het verkeer afgevangen bij de uiteinden van de tunnel. De opening van de Rotterdamsebaan staat gepland voor 1 juli 2020.

Binck City Park

Binck City Park brengt het groene park tussen het Kasteel De Binckhorst en de Trekvliet terug. Aan het park komt een hoogstedelijk woon-leefgebied met o.a. een woontoren van ca. 140m hoog. Op het dak van de circulaire parkeergarage komen sportfaciliteiten. Het plan brengt betaalbare (huur)woningen naar de Binckhorst in een gezonde, groene setting.

BinckPark

BinckPARK is een stoere en industriële parkeergarage die recht doet aan het rauwe karakter van de wijk en die met een collectief dakpark voor de bewoners een oase van rust is in de bruisende Binckhorst. De centrale, openbare parkeergarage is een bijzondere eyecatcher, biedt ruimte aan ca. 580 parkeerplaatsen en de mobiliteitshub op de Binckhorst.In de plint komen City Lofts voor de starter op de woningmarkt. De tweelaagse indeling biedt de mogelijkheid voor eigen bedrijfjes aan huis. Zo krijgt het maaiveld een levendige en prettige eyeline en tevens een aantrekkelijke routing naar de Fokker Haven.

Binck Kade

Op de kop van het eiland, aan het water van de Trekvliet, worden twee uitzichtrijke torens met appartementen en penthouses gerealiseerd van 70 tot 220 m2. Hier kijk je uit over het prachtige Oud Rijswijk en woon je uiterst comfortabel in je luxe woning.

B-Proud

B-Proud is opgezet als verticale stad

Op het kruispunt van de Binck Avenue en de Mercuriusweg, direct aan de Rotterdamse baan vergroot B-Proud het centrum van Den Haag. Het stadscentrum uitbreiden vraagt om visie en inlevingsvermogen. Van veraf moet het al herkenbaar zijn. De torens markeren de plek als de nieuwe toegang van de stad Den Haag. De woningen in het complex moeten passen bij dit bruisende stadsgevoel. In de dynamische stad leef je buiten samen, en heb je voldoende privacy in je eigen huis. B-Proud is daarom opgezet als verticale stad waarin gewoond, gewerkt, gewinkeld en ontspannen kan worden. Veel verschillende woningen voor kleine en grote beurzen. Met gemeenschappelijke functies door het hele gebouw en tuinen op alle platte daken.

Juno Park

Momenteel maken BPD, AM en Schouten samen met de gemeente een gebiedspaspoort voor de locaties in eigendom van de partijen. Met de gerenommeerde architecten Arons & Gelauff en OZ architects wordt gewerkt aan het ontwerp van een stedelijk woon/werk gebied, autoluw, met een ruim openbaar park in het hart dat doorloopt via een pocketpark naar het Waterfrontpark. In het totale gebied komen circa 600 – 700 woningen, van sociaal, middel duur tot duur voor jong en oud. Ook wordt gedacht aan een basisschool en 4.000 m2 commerciële ruimten, zie impressie.