Caballero Fabriek

Caballero Fabriek Binckhorst is een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve, creatieve en culturele bedrijven. Waar het vroeger draaide om sigaretten, ademt het hier nu bedrijvigheid op het gebied van multimedia, grafisch ontwerp, fotografie, reclame, ICT, communicatie, evenementen en architectuur.

Fase 1 Maanplein

Zes leegstaande kantoorgebouwen zijn getransformeerd tot 266 huurwoningen van 50-120 m2. In de gebouwen zijn tevens een kinderopvang, een koffiebar en een yogastudio gevestigd. Bewoners parkeren in de onderliggende garages.

Apollo 14

Saturnusstraat 14 was een voormalig expeditiecentrum dat herontwikkeld is tot een modern kantoorgebouw. Het gebouw is voor 50% verhuurd aan de gemeente en voor 50% aan Q42. De gemeente verhuurt haar deel onder aan start-ups.

Innovation Lane – Saturnusstraat

De Binckhaven in de Haagse Binckhorst is een van de meest bruisende stukken stad in Den Haag. Aan de Saturnusstraat is een startup ecosysteem ontstaan in de getransformeerde fabriekshallen. Vanwege de creatieve, ondernemende mindset van gebruikers noemen we de huidige Saturnusstraat ook wel de ‘De Innovation Lane’. Dit is de plek in De Binckhorst waar innovatie, placemaking, horeca en wonen wordt gecombineerd. Aan deze ‘lane’ is het bedrijfsverzamelgebouw De Caballerofabriek gelegen, evenals Kompaan, Secrid, 24 Waves, De Besturing, de Titaan, en worden de nieuwbouwprojecten Frank is een Binck en One Milky Way gerealiseerd.

Junoblok

De Gemeente Den Haag biedt de ruimte voor twee bouwgroepen om naar eigen wens een appartementencomplex te bouwen met uitzicht op de Trekvliet. Tussen deze gebouwen is ruimte voor zelfbouwkavels. Deze kavels grenzen aan de kasteeltuin of aan de kade. Alle particuliere kavels hebben een eigen stadstuin aan het binnenterrein. De kavels zijn welstandsvrij en bieden daarmee genoeg kans om op creatieve wijze bij te dragen aan de stoere afkomst van de Binckhorst.

Fokker Terminal

De Fokker Terminal is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw. De voormalige school voor luchtvaarttechniek is in 2009 herontwikkeld tot evenementenlocatie voor de zakelijke markt.

Het hart van het gebouw wordt gevormd door de indrukwekkende 9 meter hoge hangar van 35 meter breed en 68 meter lang. Vroeger stonden hier de vliegtuigen opgesteld waar studenten aan sleutelden. De niet alledaagse, industriële omgeving is nu geschikt voor evenementen van 100 tot 1000 personen en brengt jaarlijks vele bezoekers richting Den Haag en de Binckhorst.

Mama Kelly

In 2015 opende urban bistro MaMa Kelly haar deuren in het voormalig ketelhuis van De Caballerofabriek in Den Haag. De hoge plafonds, originele ketels en andere verwijzingen naar de historie van het pand maken MaMa Kelly tot een zeer uitdagende plek waar je niet raakt uitgekeken. En uitgegeten. MaMa’s rauwe looks en haar industriële karakter blenden bovendien mooi met de sfeervolle inrichting en de warmte waarmee de gasten worden ontvangen.

Kasteel De Binckhorst

Kasteel de Binckhorst is het oudste gebouw op De Binckhorst. De eerste vermelding dateert uit 1308. Vanuit het Kasteel moet men een wijds zicht hebben gehad door zijn ligging op een oude, kleine overwal in het veengebied tussen Den Haag en Voorburg. Deze oude grandeur krijgt het terug. Het poortgebouw dat voor het kasteel staat, is gesloopt om plaats te maken voor een tuin met parkachtige allure. De parktuin is de groene verbinding tussen de Binckhorstlaan en de Trekvliet.

Capriole Café

Restaurant en koffiebranderij aan de Fokkerhaven 18. Als onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling brengt Capriole Café tijdens de placemaking levendigheid en nieuwe doelgroepen naar de Binckhorst. Uiteindelijk kan hier een mix van wonen en horeca gerealiseerd worden.

Glaswerk

Wijn- en dinerbar aan de Fokkerhaven 14. Als onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling brengt Glaswerk tijdens de placemaking levendigheid en nieuwe doelgroepen naar de Binckhorst. Uiteindelijk kan hier een mix van wonen en horeca gerealiseerd worden.